Verzekeren en Collectieve Beveiliging: Uw Route naar Kostenbesparing en Veiligheid

Het waarborgen van de veiligheid op uw bedrijventerrein is van essentieel belang voor het welzijn van uw onderneming. Een veilige omgeving bevordert niet alleen het gevoel van welzijn, maar minimaliseert ook de risico’s die uw bedrijf kan lopen. Maar wist u dat een goed beveiligde locatie ook invloed heeft op uw verzekeringspremie? In dit artikel delen we meer over de voordelen van verzekeringen en collectieve beveiliging.

Waarom verzekeren belangrijk is

Als ondernemer is het cruciaal om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden zoals brand, diefstal of andere calamiteiten. Een degelijke verzekeringspolis biedt niet alleen gemoedsrust, maar beschermt ook uw bedrijf tegen onverwachte financiële kosten. Het voorkomen van dergelijke situaties is uiteraard de beste strategie.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B)

Dit keurmerk stimuleert een nauwere samenwerking tussen ondernemers, de ondernemersvereniging, politie en gemeente. Door gezamenlijke maatregelen wordt een veiliger ondernemersklimaat gecreëerd. Om het keurmerk te behalen, moeten aan specifieke voorwaarden worden voldaan.

Bespaar op uw verzekering met het Keurmerk Veilig Ondernemen!

Bedrijventerreinen met dit keurmerk genieten van hogere beveiligingsniveaus, wat resulteert in minder schade. Maar de voordelen reiken verder:

  • Tot 15% korting op Interpolis schadeverzekeringen.
  • Bouwadvies voor veilig ondernemen, inclusief technisch advies voor bestaande en nieuwe bouw.
  • Verminderde schade door criminaliteit.
  • Verbeterde brandveiligheid.
  • Een veiligere omgeving voor uw bedrijf en personeel.
  • Een verhoogde waarde van uw bedrijfspand.
  • Voordelige tarieven voor elektrakeuringen en toegang tot betrouwbare inspectiebedrijven.

Daarnaast helpt de SBBF haar leden met fysieke maatregelen op de bedrijventerreinen die onderdeel zijn van ons werkveld. Denk daarbij aan het plaatsen van camera-observatiesystemen op bedrijventerreinen. We werken daarbij samen met erkende beveiligingsbedrijven, maken een cameraplan met slimme, moderne camera’s. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van een aansluiting op een particuliere alarmcentrale en/of videotoezichtcentrale.

Waarschuwing voor Ondermijnende Activiteiten

Het is belangrijk op te merken dat als ondermijnende activiteiten plaatsvinden in een pand, het over het algemeen niet verzekerd is. Ondermijnende activiteiten omvatten criminele praktijken zoals drugshandel, illegale prostitutie of witwassen van geld. Het is van cruciaal belang om hierop bedacht te zijn en proactief samen te werken aan preventieve maatregelen.

Voordelen voor Parkmanagers

Het keurmerk biedt niet alleen voordelen voor individuele bedrijven, maar ook voor parkmanagers. Naast een toenemende belangstelling voor ondernemersverenigingen, faciliteert het keurmerk ook kennisuitwisseling tussen verzekeraars en parkmanagers. Bovendien ontstaat er een netwerk waar ervaringen en tips worden gedeeld.

Kennisoverdracht en Energietransitie

De samenwerking tussen partijen resulteert in een gedeelde kennisbasis, met name op het gebied van bouwadvies en technisch advies. Deze kennis is waardevol bij nieuwbouwprojecten en renovaties, maar ook bij het opstellen van preventieplannen voor hele bedrijventerreinen.

De opkomst van nieuwe energiebronnen brengt nieuwe veiligheidsuitdagingen met zich mee. Een samenwerking met Interpolis en de SBBF biedt de mogelijkheid om deze uitdagingen aan te gaan en leden te ondersteunen bij een veilige energietransitie.

Hoe SBBF u kan helpen

De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) beschikt over de expertise om bedrijventerreinen te helpen met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit proces omvat verschillende stappen en vereist regelmatige controle om het keurmerk te behouden.

Naast certificering biedt SBBF-ondersteuning bij fysieke beveiligingsmaatregelen, zoals de installatie van camerasystemen en samenwerkingen met erkende beveiligingsbedrijven.

Wij streven naar een veilige, efficiënte en duurzame beveiligingsoplossing voor onze leden. Wilt u meer weten over hoe SBBF dit doet? Of wilt u meer weten over de mogelijkheid om te besparen op uw verzekering met het Keurmerk Veilig Ondernemen? Of wil u gewoon even sparren over de beveiliging van uw bedrijventerrein? Neem dan contact op met onze veiligheidscoördinator Harry de Jong via 06 2366 9972. Wij staan altijd voor u klaar!  

Neem contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!