27 september Symposium Veilig Digitaal Ondernemen

Op 27 september organiseert de SBBF het symposium Veilig Digitaal Ondernemen in Gemeente Dronten. In nauwe samenwerking met Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD), Gemeente Dronten, Politie, ROC Friese Poort en Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland krijgen ondernemers praktische handvatten die direct bijdragen aan hun digitale weerbaarheid.

Midden- en kleinbedrijf kwetsbaar

Onze samenleving digitaliseert razendsnel. Je staat er niet dagelijks bij stil hoeveel je digitaal via je smartphone, tablet of computer regelt. Allemaal data, vaak persoons- en privacygevoelige gegevens, die digitaal worden verwerkt. Maar hoe veilig is dat? Datalekken, gehackte websites of databases, phishing en DDOS-aanvallen zijn vrijwel dagelijks in het nieuws. Cybercriminelen worden steeds slimmer in het kraken van beveiligingscodes en kunnen ongewenst bij vertrouwelijke gegevens komen.

De investeringen in cybersecurity lopen op. IT-systemen en netwerken worden beter beveiligd en personeel wordt beter opgeleid om het risico op datalekken en cybercriminaliteit te beperken. Maar dat betreft vooral grotere bedrijven die over voldoende middelen en mensen beschikken. Bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf en startende ondernemers hebben vaak deze middelen niet. Het risico van incidenten wordt voor hen met de dag groter. En dit willen we tegengaan door maatregelen te nemen. Praktisch en eenvoudig. Door slim samen te werken met onze studenten in de regio (ROC Flevoland en ROC Friese Poort) en gebruik te maken van bestaande instrumenten die écht werken.

Aan de slag met digitale weerbaarheid MKB Flevoland

In navolging op het symposium What the Hack! van BV Noordoostpolder wordt een vergelijkbaar programma terugkerend georganiseerd in verschillende gemeenten van Flevoland onder leiding van de SBBF. De eerste van vele is in Dronten op 27 september 2022.

Het volledige programma volgt binnenkort, maar houd hier alvast rekening mee.

  • 18:45 uur Inloop en registratie
  • 19:15 uur Aanvang symposium
    • Teaser: Lancering Platform Samen Digitaal Veilig – regio Flevoland
  • 22:00 uur Netwerkgelegenheid en informatiemarkt

Aanmelden symposium Veilig Digitaal Ondernemen in Gemeente Dronten

U kunt zich aanmelden via de website van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD), klik daarvoor hier.

Stichting Veilig Ondernemen Flevoland

De SBBF zet zich sinds 1995 in voor fysieke beveiliging middels collectieve bewakingsdiensten. Tegenwoordig is digitale weerbaarheid een voorwaarde om adequaat fysiek beveiligd te zijn. Met dit gegeven, en de vele andere ontwikkeling op het gebied van veilig ondernemen, denk aan ondermijning, privacy, high-impact crimes, brandveiligheid, gaat de SBBF haar diensten uitbreiden.

Met onze missie: Voor een Veilig Flevoland pakken wij de handschoen op als krachtenbundelaar in de regio: optimale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Mede hierom zal de SBBF binnenkort een naamswijziging doorvoeren naar Stichting Veilig Ondernemen Flevoland.

Wilt u meer weten hierover: neem dan contact op met onze veiligheidscoördinator Harry de Jong via: 085-0825582.

Neem contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!