Met Cyberchef Dronten wordt een ondernemer chef in zijn digitale keuken

Ondernemers vormen een kwetsbare doelgroep voor cybercriminaliteit, door de afhankelijkheid van digitale systemen voor de bedrijfsvoering. Daarom hebben de gemeente Dronten, ROC Friese Poort, de politie, Stichting Veilig Ondernemen Flevoland (SBBF) en het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland (PVO-MN) de handen ineengeslagen om ondernemers in de gemeente Dronten te helpen met hun cyberweerbaarheid.

Cyberchef Dronten gaat van start. Door middel van Cyberchef Dronten worden ondernemers bewust en weerbaar gemaakt in de strijd tegen de groeiende dreiging van cybercriminaliteit. Om weerbaarder te worden is inzicht in kwetsbaarheden noodzakelijk. Dit inzicht wordt verkregen door zogeheten ‘kwetsbaarhedenscans’. Deze scans worden uitgevoerd bij ondernemers in Gemeente Dronten door studenten van ROC Friese Poort.

Kick-off Cyberchef Dronten

Op 26 september wordt het Cyberchef Dronten programma nader toegelicht doormiddel van een informatieve kick-off in De Meerpaal. Er wordt een presentatie gegeven door cybersecurityspecialisten, de kwetsbaarhedenscan wordt toegelicht en er wordt informatie gegeven over het platform Samen Digitaal Veilig. De kick-off is van 17.00 tot 21.00 uur in De Meerpaal aan De Rede 80 in Dronten. Dit is inclusief netwerkmaaltijd en netwerkborrel.

Kwetsbaarhedenscan voor ondernemers

Via een gratis kwetsbaarhedenscan krijgt de ondernemer een eerste inzage en beeld van de digitale weerbaarheid van zijn bedrijf. De studenten leveren een rapport met daarin de kwetsbaarheden, zodat actie kan worden ondernomen.  Er is maar een beperkt aantal studenten en dus ook een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden voor de scan kan alvast via onderstaande link voor de kwetsbaarhedenscan.

Kosten Cyberchef Dronten

De kwetsbaarhedenscan van Cyberchef en het platform Samen Digitaal Veilig zijn gratis. Het kost je alleen een paar uur om samen met de studenten de digitale infrastructuur van jouw bedrijf zichtbaar te krijgen.

Neem contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!