Samen voor een veilig buitengebied in Flevoland: 10 en 11 november 2022

Op 10 en 11 november 2022 wordt het veiligheidsevenement buitengebied Flevoland georganiseerd bij Aeres Hogeschool Dronten. In samenwerking met de verschillende veiligheidspartners, waaronder: gemeente Dronten, gemeente Noordoostpolder, gemeente Zeewolde, LTO-Noord, Politie, RIEC Midden-Nederland, Bureau Drugszaken, PVO Midden-Nederland, Meld Misdaad Anoniem en Ondernemersvereniging De Driehoek organiseert de stichting 2 dagen speciaal in het teken van een veilig buitengebied.

Samen Digitaal Veilig – Workshop cybercrime

Er worden 3 workshops aangeboden, waaronder:

  • Ontdek en ervaar een drugslab
  • Mobiel banditisme
  • Cybercrime

Tijdens de workshop cybercrime vertelt een tactisch rechercheur van de politie van het team Cybercrime Midden-Nederland over zijn strijd tegen cybercrime én krijg je uitleg van een teamchef van Politie Midden-Nederland over Samen Digitaal Veilig – een kosteloos platform om te werken aan de digitale veiligheid van je organisatie. Lees meer over Samen Digitaal Veilig.

Samen voor een veilig buitengebied!

Ons buitengebied is helaas steeds vaker doelwit van criminelen. Door de rustige en afgelegen omgeving en anonimiteit van ons gebied kunnen criminelen er vaak ongezien opereren. Daardoor gaat de leefbaarheid en veiligheid op het platteland achteruit. Ook de bestaanszekerheid van boeren en tuinders en de kwaliteit van hun producten en diensten worden erdoor geraakt.

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Dit heet ondermijning. Ondermijning van het buitengebied kent verschillende vormen. (Georganiseerde) inbraak en diefstal van diesel, koperen spuitkoppen, kostbare landbouwmachines en GPS-installaties komt veel voor. Ook de georganiseerde drugscriminaliteit is steeds meer actief op het platteland. Criminelen azen op leegstaande schuren en stallen om er drugs te produceren.

Aanmelden

Heb jij hier weleens mee te maken gehad? Weet je wat je moet doen als je iets vreemds ziet of waar je terecht kunt met je vragen? En heb je weleens rondgelopen in een hennepkwekerij? Tijdens het veiligheidsevenement op 10 en 11 november op de Aeres Hogeschool kun je al je vragen stellen, meer leren over cybercrime, mobiel banditisme en kun je binnenkijken in een drugslab.

Aanmelden bijeenkomst 10 november

Aanmelden bijeenkomst 11 november

Neem contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!